• Μειωμένη τιμή

ΤΟ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟ

Κωδικός: 9789606009525

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

10,45 €
9,41 € Έκπτωση 10%
με ΦΠΑ

ΤΟ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟ

Ποσότητα
Τελευταία προϊόντα σε απόθεμα

  • Ασφαλείς συναλλαγές online Ασφαλείς συναλλαγές online
  • Αποστολές σε Ελλάδα και Κύπρο Αποστολές σε Ελλάδα και Κύπρο
  • Επιστροφές προϊόντων εντός 14 ημερών Επιστροφές προϊόντων εντός 14 ημερών

Συγγραφέας:Le Clézio J. M. Gustave 

Εκδότης: Πατάκη 2011

ISBN:9789606009525

Σελίδες: 211

Μαλακό εξώφυλλο

Διαστάσεις: 21Χ14

Η ιστορία αυτή παρακολουθεί τις περιπέτειες ενός χρυσόψαρου από το Μαρόκο, της νεαρής Λάιλα, που την έκλεψαν, τη χτύπησαν και την πούλησαν σε ηλικία έξι ετών. Πρόκειται για μια ιστορία αναζήτησης ονόματος, ταυτότητας, που διαδραματίζεται στο σύγχρονο κόσμο. Η Λάιλα ξεκινά από το Μαρόκο, πηγαίνει στη Γαλλία, έπειτα στην Αμερική, ξανά στη Γαλλία, για να φτάσει τελικά στην άκρη του κόσμου, στη χώρα των προγόνων της. Τώρα πια είναι έτοιμη να περάσει από την εποχή της οικογένειας στην εποχή του έρωτα.

<<Όταν ήμουν έξι ή επτά χρονών, με έκλεψαν. Δεν το θυμάμαι στα αλήθεια, γιατί ήμουν πολύ μικρή και ότι έζησα στη συνέχεια έσβησε αυτή την ανάμνηση... Υπάρχει αυτός ο κατάφωτος, σκονισμένος και άδειος δρόμος , ο γαλανός ουρανός, η σπαρακτική κραυγή ενός μαύρου πουλιού και, ξάφνου, τα χέρια που με ρίχνουν στο βάθος ενός μεγάλου σάκου, κι εγώ σκάω. Η Λάλα 'Ασμα με έχει αγοράσει>>.

Το Χρυσόψαρο είναι η ιστορία της Λαϊλά (δηλ. της Νύχτας) από το Μαρόκο, που σε ηλικία έξι ετών απάγεται και πουλιέται σκλάβα σε μια καλοσυνάτη ηλικιωμέη γυναίκα, που έγινε για αυτήν κυρία και γιαγιά ταυτοχρόνως. Με το θάνατο της Λάλα 'Ασμα, η Λαϊλά φεύγει κυνηγημένη και ξεκινάει μια μεγάλη περιπέτεια που θα την οδηγήσει στα πέρατα του κόσμου.

Μια ιστορία αναζήτησης ονόματος και ταυτότητας που διαβάζεται σαν παραβολή.

9789606009525

Δείτε επίσης...