• Μειωμένη τιμή
ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ

ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ

Κωδικός: 9786185325404

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ

17,30 €
14,71 € Έκπτωση 15%
με ΦΠΑ

ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ

Ποσότητα
Τελευταία προϊόντα σε απόθεμα

  • Ασφαλείς συναλλαγές online Ασφαλείς συναλλαγές online
  • Αποστολές σε Ελλάδα και Κύπρο Αποστολές σε Ελλάδα και Κύπρο
  • Επιστροφές προϊόντων εντός 14 ημερών Επιστροφές προϊόντων εντός 14 ημερών

ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ

Συγγραφείς: Γιαννοπούλου Αθηνά,Παπαμιχαήλ Περσεφόνη,Τζιτζογλάκη Άρτεμις,Φλωροπούλου Ρόη,Χρυσουδάκης Γιώργος

Αριθμός Σελίδων 320

Κάθε ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ της Β΄ Λυκείου αναλύεται –πέραν του εννοιολογικού του πλαισίου– και σε επίπεδο ΚΕΙΜΕΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟ, ώστε ο μαθητής να «προπονηθεί» στην κορυφαία «άσκηση» της επιλογής και επεξεργασίας των επιχειρημάτων, όπως αυτά προκύπτουν από τα κείμενα που θα μελετά. Παράλληλα, η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ των Θεματικών Ενοτήτων (ΘΕ) δεν δίνεται με τη συνηθισμένη –και, μάλλον, ξεπερασμένη– επιλογή της παράθεσης αποδεικτέων θέσεων. Αντίθετα, κάθε αποδεικτέα θέση μετατρέπεται σε επιχείρημα (αποδεικτέα θέση → ανάλυση → συμπέρασμα), ώστε οι μαθητές να μπορούν να παρακολουθήσουν τη ροή ανάπτυξης του λόγου, αντιλαμβανόμενοι τους συνοχικούς του δεσμούς και τη συνεκτικότητά του. Τέλος, ο αναγνώστης του βιβλίου θα καταλήξει σε τρία ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ, στα οποία συνυφαίνονται η Ν. Γλώσσα και Λογοτεχνία στις νέες μορφές αξιολόγησης των δύο γνωστικών αντικειμένων.

Το βιβλίο περιλαμβάνει:

• Εννοιολογική προσέγγιση των ΘΕ.

• Κείμενα άντλησης ιδεών και λεξιλογίου (κειμενοκεντρική προσέγγιση των ΘΕ).

• Επιχειρηματολογική προσέγγιση των ΘΕ, σύμφωνη με το λογικό σχήμα: ισχυρισμός / αποδεικτέα θέση – επιχειρήματα / τεκμήρια – συμπέρασμα.

• Κριτήρια αξιολόγησης, που ανταποκρίνονται τόσο στις ανάγκες των μαθητών για τις ενδοσχολικές τους εξετάσεις όσο και στις τελευταίες οδηγίες του Ι.Ε.Π. για τη μορφή του κριτηρίου αξιολόγησης στις Πανελλαδικές Εξετάσεις (Φάκελος υλικού / Συνεξέταση Γλώσσας και Λογοτεχνίας).

• Απαντήσεις όλων των κριτηρίων αξιολόγησης.

Επίσης, στην παρουσίαση και επεξεργασία των ΘΕ αξιοποιούνται:

• Η διακειμενικότητα / Τα δίκτυα κειμένων

• Η πολυτροπικότητα

• Η δημιουργική γραφή

ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΝΘΕΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

9786185325404

Δείτε επίσης...