• Μειωμένη τιμή

Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ

Κωδικός: 9789600450057

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

16,60 €
14,94 € Έκπτωση 10%
με ΦΠΑ

Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ

Ποσότητα
Τελευταία προϊόντα σε απόθεμα

  • Ασφαλείς συναλλαγές online Ασφαλείς συναλλαγές online
  • Αποστολές σε Ελλάδα και Κύπρο Αποστολές σε Ελλάδα και Κύπρο
  • Επιστροφές προϊόντων εντός 14 ημερών Επιστροφές προϊόντων εντός 14 ημερών

Συγγραφέας:Σφακιανάκης Άρης

Εκδόσεις: Κέδρος 2019

ISBN: 978-960-04-5005-7

Σελίδες: 512

Διαστάσεις: 14 Χ 20,6

Μαλακό εξώφυλλο

Τέλη του 1827. Η Ελληνική Επανάσταση έχει σχεδόν καταπνιγεί. Η χώρα αγωνίζεται ακόμα για την ανεξαρτησία της. Οι δύο εμφύλιοι, η πτώση του Μεσολογγίου, οι καταστροφές του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο έχουν οδηγήσει τους Έλληνες στην απόγνωση. Σε μια ύστατη προσπάθεια να σωθούν καλούν τον Καποδίστρια να κυβερνήσει την Ελλάδα. Οι Μεγάλες Δυνάμεις συμφωνούν. Οι ελπίδες αναπτερώνονται.

Ο Καποδίστριας φτάνει στη χώρα και ρίχνεται αμέσως στη δουλειά. Στην αρχή γίνεται δεκτός με ανακούφιση και ενθουσιασμό. Ωστόσο δεν αργεί να συναντήσει τα πρώτα εμπόδια. Οι κοτζαμπάσηδες αντιδρούν, οι οπλαρχηγοί δυσανασχετούν, η αντιπολίτευση μηχανορραφεί. Και ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας εγκαταλείπεται σιγά σιγά απ’ όλους. Ή σχεδόν απ’ όλους. Πλάι του στέκει ως το τέλος ο σωματοφύλακάς του.

Μέσα από τη δική του αφήγηση ζούμε τα πιο σημαντικά γεγονότα του τόπου αλλά και τις προσωπικές στιγμές του Καποδίστρια μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου του 1831 που πέφτει νεκρός από τους Μαυρομιχάληδες στην είσοδο μιας εκκλησίας του Ναυπλίου.

Ο Ιωάννης Καποδίστριας είχε ένα όραμα για την Ελλάδα.

Θα μείνει στην Ιστορία σαν μια ευκαιρία που χάθηκε.

9789600450057

Δείτε επίσης...