- Μειωμένη τιμή
Κωδικός: 9789600450057
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ
Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ
Ασφαλείς συναλλαγές online
Αποστολές σε Ελλάδα και Κύπρο
Επιστροφές προϊόντων εντός 14 ημερών
Συγγραφέας:Σφακιανάκης Άρης
Εκδόσεις: Κέδρος 2019
ISBN: 978-960-04-5005-7
Σελίδες: 512
Διαστάσεις: 14 Χ 20,6
Μαλακό εξώφυλλο
Τέλη του 1827. Η Ελληνική Επανάσταση έχει σχεδόν καταπνιγεί. Η χώρα αγωνίζεται ακόμα για την ανεξαρτησία της. Οι δύο εμφύλιοι, η πτώση του Μεσολογγίου, οι καταστροφές του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο έχουν οδηγήσει τους Έλληνες στην απόγνωση. Σε μια ύστατη προσπάθεια να σωθούν καλούν τον Καποδίστρια να κυβερνήσει την Ελλάδα. Οι Μεγάλες Δυνάμεις συμφωνούν. Οι ελπίδες αναπτερώνονται.
Ο Καποδίστριας φτάνει στη χώρα και ρίχνεται αμέσως στη δουλειά. Στην αρχή γίνεται δεκτός με ανακούφιση και ενθουσιασμό. Ωστόσο δεν αργεί να συναντήσει τα πρώτα εμπόδια. Οι κοτζαμπάσηδες αντιδρούν, οι οπλαρχηγοί δυσανασχετούν, η αντιπολίτευση μηχανορραφεί. Και ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας εγκαταλείπεται σιγά σιγά απ’ όλους. Ή σχεδόν απ’ όλους. Πλάι του στέκει ως το τέλος ο σωματοφύλακάς του.
Μέσα από τη δική του αφήγηση ζούμε τα πιο σημαντικά γεγονότα του τόπου αλλά και τις προσωπικές στιγμές του Καποδίστρια μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου του 1831 που πέφτει νεκρός από τους Μαυρομιχάληδες στην είσοδο μιας εκκλησίας του Ναυπλίου.
Ο Ιωάννης Καποδίστριας είχε ένα όραμα για την Ελλάδα.
Θα μείνει στην Ιστορία σαν μια ευκαιρία που χάθηκε.
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΟΥ
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕ ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ
Η αυτοβιογραφία μιας καταξιωμένης οροθετικής
ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ
Crime - Μυστηρίου, Θρίλερ
Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ