• Μειωμένη τιμή
ΥΓΙΕΙΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 4-8 ΕΤΩΝ

ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 4-8 ΕΤΩΝ

Κωδικός: 9789601618500

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

8,00 €
6,40 € Έκπτωση 20%
με ΦΠΑ

ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 4-8 ΕΤΩΝ

Ποσότητα
Τελευταία προϊόντα σε απόθεμα

  • Ασφαλείς συναλλαγές online Ασφαλείς συναλλαγές online
  • Αποστολές σε Ελλάδα και Κύπρο Αποστολές σε Ελλάδα και Κύπρο
  • Επιστροφές προϊόντων εντός 14 ημερών Επιστροφές προϊόντων εντός 14 ημερών

ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 4-8 ΕΤΩΝ

ISBN: 9789601618500

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Σοφία Αυγερινού, Μαρία Δεληγιάννη, Αργυρώ Θεοχαρίδου, Νίκη Καραΐσκου, Ελένη Κόκκοτα, Μαρία Κορδερά, Ευανθία Κοτρώτσιου, Μαρία Κωστούρου - Νικολάου, Κυριακούλα Α. Μεράκου, Αναστασία Κ. Μπαρμπούνη, Ελένη Μπικάκη, Παύλος Πάχος, Αλεξάνδρα Τσαλκιτζή

Εκδότης: Εκδόσεις Πατάκη

Η αγωγή υγείας, αν και πολλές φορές δεν ανήκει στο αναλυτικό πρόγραμμα, άρχισε να υλοποιείται στο σχολείο όταν είχε πλέον τεκμηριωθεί από τους θεωρητικούς και ερευνητές της δημόσια υγείας και της εκπαίδευσης ότι όσο πιο μικρά σε ηλικία είναι τα παιδιά τόσο καλύτερα αποτελέσματα έχει ως προς τη διαμόρφωση υγιεινής συμπεριφοράς στο μέλλον.
Αυτό το βιβλίο αποτελεί έναν οδηγό για εκπαιδευτικούς και για γονείς παιδιών ηλικίας 4-8 ετών, που θα ήθελαν να εμφυσήσουν στα παιδιά τους τις αρχές της υγιεινής διατροφής. Το περιεχόμενο του βιβλίου είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε τα παιδιά να ενθαρρύνονται να προτιμούν τα υγιεινά τρόφιμα (όπως λαχανικά, φρούτα, γαλακτοκομικά, ψάρια, όσπρια κλπ.) και να αποφεύγουν τα ανθυγιεινά (όπως λιπαρά, γαριδάκια, πατατάκια, σοκολάτες, καραμέλες κλπ.).
Οι εκπαιδευτικές τεχνικές που προτείνονται είναι οι ίδιες που πραγματοποιούνται και στο καθημερινό πρόγραμμα του νηπιαγωγείο. Με άλλα λόγια, το θέμα της υγιεινής διατροφής διδάσκεται μέσα από παραμύθια και ιστορίες, κουκλοθέατρο, παιχνίδια, δημιουργικές δραστηριότητες, παντομίμα, διάλογο κλπ.
Το περιεχόμενό του αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος ο αναγνώστης μπορεί να βρει πληροφορίες για την αγωγή υγείας στην προσχολική και σχολική ηλικία, τη φιλοσοφία του συγκεκριμένου προγράμματος, το σκοπό, τους στόχους, τη μέθοδο και τις τεχνικές. Στο δεύτερο μέρος δίνονται λεπτομερείς οδηγίες στον εκπαιδευτικό ή στο γονέα για το πώς να μεταφέρει -μέσα από δραστηριότητες- τα μηνύματα της υγιεινής διατροφής στα παιδιά. Οι κυριότερες ενότητες του δεύτερου μέρους αφορούν τα επιμέρους θέματα: επιστημονικές γνώσεις γύρω από τα τρόφιμα, πηγές προέλευσης των τροφίμων, υγιεινή διατροφή - πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής, λαχανικά, φρούτα, όσπρια, ψωμί-δημητριακά, ελιές-λάδι, γαλακτοκομικά, κρέατα-πουλερικά, ψάρια, αυγά και ανθυγιεινά προϊόντα. Σε όλες τις ενότητες προσφέρεται ποικιλία δραστηριοτήτων από τις οποίες ο εκπαιδευτικός/γονέας μπορεί να επιλέξει αυτές που ταιριάζουν καλύτερα στα παιδιά του.
Γενικά, θα λέγαμε ότι αυτό το βιβλίο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για παιδαγωγούς και για γονείς, που επιθυμούν να επενδύσουν στην καλή υγεία και ευεξία των σημερινών παιδιών και των αυριανών ενηλίκων.

9789601618500

Δείτε επίσης...