• Μειωμένη τιμή

ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΠΩΣ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΑ Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ

Κωδικός: 9789605245009

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ

20,00 €
17,00 € Έκπτωση 15%
με ΦΠΑ

ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΠΩΣ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΑ Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ

Ποσότητα
Τελευταία προϊόντα σε απόθεμα

  • Ασφαλείς συναλλαγές online Ασφαλείς συναλλαγές online
  • Αποστολές σε Ελλάδα και Κύπρο Αποστολές σε Ελλάδα και Κύπρο
  • Επιστροφές προϊόντων εντός 14 ημερών Επιστροφές προϊόντων εντός 14 ημερών

ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΠΩΣ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΑ Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ

Συγγραφέας:RIDLEY MATT/ΡΙΝΤΛΕΙ ΜΑΤ

ISBN13:9789605245009

Εκδότης:ΠΕΚ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ)2017

Σελίδες:390

Διαστάσεις:24x17

Μετάφραση:ΒΙΔΑΛΗ ΕΛΣΑ

Επιμέλεια:ΠΑΠΑΔΟΓΓΟΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εδώ και διακόσια χρόνια οι πεσιμιστές έχουν κυριαρχήσει στον δημόσιο διάλογο, επιμένοντας ότι τα πράγματα θα γίνουν σύντομα πολύ χειρότερα. Στην πραγματικότητα όμως η ζωή βελτιώνεται - και μάλιστα με επιταχυνόμενο ρυθμό. Η πρόσβαση στην τροφή, το εισόδημα και το προσδόκιμο ζωής βρίσκονται σε άνοδο οι αρρώστιες, η παιδική θνησιμότητα και η βία μειώνονται σε όλη την υφήλιο. Η Αφρική βγαίνει από τη φτώχεια ακολουθώντας την Ασία το Διαδίκτυο, το κινητό τηλέφωνο και η μεταφορά εμπορευμάτων με κοντέινερ κάνουν τη ζωή των ανθρώπων πιο πλούσια από όσο ποτέ στο παρελθόν. Ο συλλογικός μας εγκέφαλος (οι διασυνδεδεμένες δεξιότητες και γνώσεις της ανθρωπότητας) μας έχει προσφέρει τεράστιες δυνατότητες, και φαίνεται να μας επιφυλάσσει ασύλληπτες εξελίξεις για το μέλλον.

Σε αυτή την τολμηρή και εγκαρδιωτική διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο ο ανθρώπινος πολιτισμός εξελίσσεται στη θετική κατεύθυνση μέσω της ανταλλαγής και της εξειδίκευσης, ο γνωστός συγγραφέας Ματτ Ρίντλεϋ δεν αρκείται στο να περιγράψει πώς βελτιώνονται τα πράγματα. Εξηγεί επίσης το γιατί. Ένα πνευματώδες, αναζωογονητικό και διαφωτιστικό έργο που καλύπτει όλο το εύρος της ανθρώπινης ιστορίας από την Εποχή του Λίθου μέχρι το Διαδίκτυο, η "Ορθολογική αισιοδοξία" θα αλλάξει την αντίληψή σας για τον κόσμο προς το καλύτερο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Πιστεύω λοιπόν ότι τον 21ο αιώνα θα βιώσουμε τη συνεχή εξάπλωση της καταλλαξίας που είναι -σύμφωνα με τον εισηγητή του όρου Χάγιεκ- η αυθόρμητη τάξη που δημιουργείται μέσω της ανταλλαγής και της εξειδίκευσης. Η νοημοσύνη θα γίνεται όλο και πιο συλλογική η καινοτομία και η τάξη θα γεννιούνται όλο και πιο πολύ από τα κάτω η εργασία θα γίνεται όλο και πιο εξειδικευμένη, η αναψυχή όλο και πιο ποικιλόμορφη. Οι μεγάλες εταιρείες, τα πολιτικά κόμματα και οι κυβερνητικές γραφειοκρατίες θα αποδιαρθρωθούν και θα κατακερματιστούν, όπως συνέβη στο παρελθόν με τους φορείς κεντρικού σχεδιασμού». (Απόσπασμα από το βιβλίο)

«Ο φανατικός της μιας πλευράς θα σπεύσει να τοποθετήσει τον συγγραφέα στους απολογητές του «νεοφιλελευθερισμού», ενώ ο φανατικός της άλλης θα παραβλέψει ένα σωρό κενά στην ανάλυσή του, απλώς και μόνο επειδή ο Ρίντλεϋ εκθειάζει τον κόσμο της επιχειρηματικότητας. Δεν θα συνιστούσα να διαβαστεί με κανέναν από τους δύο τρόπους. Θα αδικήσει τον συγγραφέα, αλλά και θα επιτρέψει στις προκαταλήψεις, ένθεν κακείθεν, να στερήσουν από τον αναγνώστη τη δυνατότητα να μάθει πολλά πράγματα. Γιατί με αυτό το βιβλίο μαθαίνεις, πράγματι, πολλά πράγματα. Ακόμη και αν δεν συμφωνείς, στο τέλος, με τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει ο συγγραφέας.» (Γιώργος Σιακαντάρης, BookPress.gr, 29/1/18)

9789605245009

Δείτε επίσης...